Thuis

Zaaitijd – zaai in je tuin en je buurtje

26 april 2020
zaaitijd en teken je leven

Afgelopen woensdag was de nationale zaaidag van dit jaar. Het is zaaitijd! Dé tijd om te zaaien in je tuin en je buurtje. De oproep om te zaaien komt van de bijenstichting. Bijen, andere insecten en vogels zullen je zeer dankbaar zijn. En zij niet alleen, want wie wordt er nou niet vrolijk van een zee van bloemen?

Zelf zaaide ik half maart wat zakjes met zaad, volgens de verpakking kon het. En deze afgelopen week zaaide ik de rest. Ik zorgde ook af en toe dat ik de tuin sproeide, want wat is het droog! De wens voor een regenton is er nog steeds. Het duurt gemiddeld 6 weken voordat de eerste sprietjes zichtbaar worden. Dus als je nu zaait heb je straks aan het einde van de lente al een mooie tuin. En nu we veel thuis zijn en genieten van Tuinesië is dat mooi meegenomen.

zaaitijd - zaai in je tuin en je buurtje

Op dit moment geniet ik ook zo van het koolzaad (of is het raapzaad?) Ik zou willen dat het hier in de straten ook groeit en bloeit. Ik heb laatst wat geplukt en in een vaasje gezet voor het raam. Het valt helaas snel uit, maar het stond even gezellig ♥

Koolzaad - genieten van de wilde bloemen in de bermen | procreate drawing

In het kader van Teken Je Leven tekende ik in Procreate (op de Ipad Pro) mijzelf te midden van koolzaad, klaprozen en fluitekruid. Prachtig ♥ (alleen jammer dat ik nu zo last heb van hooikoorts door bloeiende berkenbomen…blegh). Deze tekening komt in mijn hartjournal.
Nu ik mijn fotoboek voor 2018-2019 af en besteld heb (halleluja) kan ik mij weer focussen op wat andere hobbies. Zoals tekenen. En journalen natuurlijk ♥

Blijf gezond (en zaai!) XO

Zaaitijd. Zaaien in je tuin en je buurt om de bij en de vlinder te helpen (en redden)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Annette 26 april 2020 at 18:44

  Ik 💛 ook zo van het koolzaad en het fluitenkruid in de berm! En ook snotterend van de hooikoorts….

  • Reply Karin 28 april 2020 at 14:48

   Die hooikoorts is echt stom! Hopelijk deze week wat minder door het beetje regen

 • Reply Esmé van Rijn 26 juni 2020 at 07:06

  Koolzaad en raapzaad.. Leuk om te leren dat die twee zo op elkaar lijken. Nooit geweten: ik noem alles al eeuwig koolzaad! 😀

  Misschien moet je ze op het juiste moment plukken en dan in de bermen in de wijk uitstrooien?

  Prachtig, die bloemenpracht buiten!

  • Reply Karin 26 juni 2020 at 08:03

   Ik noem het meestal ook gewoon koolzaad… lui 😁

  Leave a Reply