Vervolgverhaal

Vervolgverhaal || met de billen bloot

27 mei 2020
Vervolgverhaal || dit is Lou

Ergens meer dan een jaar geleden begon ik deze blog. Ik had eerst een andere domeinnaam gekocht en ik wilde onder deze (anonieme) naam een fictief dagboek-achtig vervolgverhaal schrijven. Mijn doel was: oefenen en leren schrijven. Want mijn leert enkel door het te doen (en de feedback). Anoniem wel, ik was te schijterig om het onder mijn eigen naam te doen. Na een kleine 3 weken veranderde ik van mening en werd de blog zoals het nu is. Maar in mijn achterhoofd bleef het idee van een vervolgverhaal in mijn hoofd rondzoemen.

Ik heb teveel dingen die ik leuk vind. Tekenen, lezen, scrapbooken, naaien, poppenhuizen en dus ook schrijven. Ik vind het mega lastig te focussen op één iets. Telkens als ik denk dat ik iets gevonden heb, verlies ik na een paar weken mijn interesse en ga ik weer wat anders doen. Niet per se heel handig als je goed in iets wilt worden. Zoals bijvoorbeeld schrijven. De afgelopen jaren heb ik wel geschreven. En als ik schrijven zeg, bedoel ik fictie. Een verhaal. Ik heb zelfs al heel wat lange verhalen (>20.000 woorden) verkocht en deze zijn gepubliceerd. Geen leugen.

Blote billen

Ik beschouw mij echter niet als een schrijver. Weinig mensen ook maar die weten dat ik wel eens schrijf . Ik beweer ook niet dat ik al een gevorderde schrijver ben. Die overtuiging heb ik in ieder geval niet. Fake it till you make it zegt mijn Lief wel eens. Heb vertrouwen in jezelf. Ik vind het allemaal maar lastig. Perfectionisme, faalangst en het imposter syndroom strijden in mijn hoofd om de eerste plaats. Ik lees regelmatig dat creatievelingen daar last van hebben.

De enige manier om die stomme denkpatronen in mijn hoofd te doorbreken, is met de billen bloot te gaan. De wereld laten weten waar ik mee bezig bent en wat mijn dromen zijn. Schrijven, leren, faliekant op je smoel gaan, afwijzingen, kritiek … alles kan gebeuren. Maar als ik niks doe, wordt het nooit wat. Mensen bellen hier niet vanzelf aan om mij een megagoed contract aan te bieden. Actie is noodzakelijk, ook al vind ik het eng.

Vervolgverhaal

Mijn idee om een vervolgverhaal te schrijven, leeft dus nog steeds. En om mijzelf een schop onder de kont te geven en tegelijk mijn uitstelgedrag het raam uit te gooien … hierbij de aankondiging dat vanaf volgende week vrijdag je alles kunt lezen over “Dit is Lou“. (Ik hoop heel hard dat mijn interesse hiervoor dus niet ook verdwijnt )

Vervolgverhaal || dit is Lou

Lou -kort voor Louise – is 41 jaar en getrouwd met Ivar (45).  Ze hebben twee kinderen: dochter Bobbi Blue van 14 en Otis Raaf van 11. Lou is schrijfster en werkt een paar dagen per week voor een tijdschrift. Elke week lees je hier een nieuw verhaal.

Nieuwe dingen doen is lastig. Jezelf kwetsbaar opstellen is nog lastiger. Wat heb jij voor moeilijks gedaan of als je het niet gedaan hebt – wat houdt je tegen?

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Mary-Lou 27 mei 2020 at 10:26

  Tof Karin, ik ga het volgen! En heel herkenbaar multipassies. Al probeer ik steeds meer focus toe te passen.

  • Reply Karin 27 mei 2020 at 12:00

   Dat probeer ik ook 😬. Maar ja flierefladderig hoofd LOL
   Leuk dat je gaat volgen !

 • Reply Brigit 27 mei 2020 at 10:30

  Ik startte vier jaar geleden met mijn ontmoetingsplek. Ik weet nog hoe opgewonden en tegelijk doodsbang ik was. Ben heel blij dat ik die stap gezet heb. Ik kijk uit naar je verhaal!
  Groetjes,
  Brigit (Gittepetit).

  • Reply Karin 27 mei 2020 at 12:02

   Dank je wel Brigit ! Ik hoop dat mijn idee net zo’n succes wordt als jouw creatieve ontmoetingsplek.

 • Reply Michelle 27 mei 2020 at 14:26

  Fake it till you make it, maar ook: wat is het ergste dat er kan gebeuren?

  En ehm, jij kan dit gewoon keihard. Ik vind schrijven ook leuk, maar heb nog nooit een verhaal van meer dan 20.000 woorden verkocht, om maar eens wat te noemen 😉

  • Reply Karin 27 mei 2020 at 15:04

   Thanks Mies! Zonder de sprong in het diepe gaat er niks gebeuren. Dus die sprong gaat volgende week komen 😉

 • Reply Sabine 29 mei 2020 at 20:31

  Super tof Karin. Ik hou van je tekeningen en manier van schrijven. Als er iemand is die goed is met woorden
  … Jebhad ook. Postkaarten toch? En meer dan >20.000 verkocht. Is een mooi uitgangspunt om verder te groeien. Ik ga je zeker volgen! En hopelijk na deze rare tijden een keer een bakkie thee 😉

  • Reply Karin 30 mei 2020 at 19:39

   Dank je wel, lieve Sabine <3

 • Reply Esmé van Rijn 25 juni 2020 at 10:37

  Wat goed!! En ik volg. 🙂

  • Reply Karin 25 juni 2020 at 19:33

   Leuk leuk, welkom!

  Leave a Reply