DIY en creatief Feel good Persoonlijk

Thuiswerken, thuisonderwijs en het coronavirus | journal

23 maart 2020
Ons familie fotoboek in journalstijl - thuisonderwijs

Goedemorgen allemaal!
Wat een toestand in Nederland. Kinderen thuis van school, velen die thuis moeten werken en sociaal contact moet zoveel mogelijk worden vermeden. Ik weet niet hoe het met jullie gaat, maar hier is het af en toe roeien met de riemen die we hebben. Het zal nog even duren voor we met z’n allen gewend zijn aan deze nieuwe werkelijkheid. Naast (school)werk vermaken we ons met tv kijken, tekenen, spellen spelen, buiten wandelen (op gepaste afstand) en natuurlijk journalen! Deze week in mijn journal gaat het natuurlijk over thuiswerken, thuisonderwijs en het coronavirus.

Naast dat ik de kinderen gemotiveerd probeer te houden voor hun schoolwerk (en uit elkaars haren), teken ik redelijk wat op mijn Ipad in Procreate. Ik kocht voor mijn verjaardag vorige week wat nieuwe brushes en wat ben ik daar blij mee! Het geeft het effect wat ik zoek, beetje gouache en watercolor-achtig. Zonder de troep dan ;).
Vorige week voelde ik mij geïnspireerd om echts iets lente-achtigs te tekenen.

Illustration || spring, bright colors and girl with flowers

Hoe ironisch is het dat na weken van regen het nu heel zonnig is en we niet makkelijk naar buiten kunnen?

Fotoboek in journalstijl

De laatste twee maanden heb ik gejournald in een notitieboekje, maar helaas… inkt en ik gaan nog steeds niet goed samen. De ene keer gaat het beter dan de andere keer, maar veel printen en geuren van gekochte stickers doet mijn immuunsysteem nog niet veel goeds. Ik besloot (weer) digitaal te gaan journalen. Dit probeerde ik al een paar keer in procreate, maar dat beviel mij niet zo heel goed. Dus toch maar weer op de pc. Om niet teveel projecten te hebben (die ik dan niet bijhoud), voeg ik mijn fotoboek en mijn journal samen. Oftewel: een (familie) fotoboek in journalstijl. Mijn persoonlijke dagboek doe ik nu in Google Docs.

Ons familie fotoboek in journalstijl - thuiswerken, thuisonderwijs en het coronavirus

Thuiswerken, thuisonderwijs en het coronavirus

Dit is de linkerpagina; week 16. Het gaat uiteraard over het thuiswerken, thuisonderwijs en het coronavirus. Het is op A4 formaat. Als ik een jaar klaar heb, laat ik het drukken als fotoboek. Dat is gelijk ook het moeilijkste van digitaal. Het duurt lang voordat je iets fysieks in je handen hebt, dus de neiging om het project te laten versloffen is zeker groot. (Zo moet ik dus nog 2019 afmaken. En alle jaren daarvoor…. zucht)

Ons familie fotoboek in journalstijl - thuiswerken, thuisonderwijs en het coronavirus

En de rechterpagina. Op de ipad tekende ik wat doodles die ik tussen de foto’s, plaatjes en tekst plaatste. Zo lijkt het echt een beetje op een journal.
De komende tijd zal ik wel meer over corona journalen. Het heeft zo’n grote impact op onze samenleving en het helpt om de gebeurtenissen en alle gevoelens vast te leggen in een journal.

Hoe gaat het bij jullie? Houd je haaks en blijf gezond!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply