Naar buiten

Strand van Blaricum | er op uit in de zomer

3 juli 2019
strand Blaricum

Er is geen ontkennen meer aan; de zomer is begonnen! Juni mag dan wel nat en onstuimig zijn begonnen, het brak ook verschillende hitte-records. In de zomer zoeken wij graag de koelte op bij één van de vele strandjes die ons land rijk is. Uiteraard blijven wij vaak dicht bij huis, om Almere heen zijn ook genoeg strandjes te vinden. Afgelopen weekend bezochten wij het strand van Blaricum. Een strandje dat we vanaf de snelweg A27 altijd zien liggen, maar nog nooit waren geweest.

Goedkope verkoeling

Een wandeling in een bos is heerlijk koel met heet weer, maar water en zand is natuurlijk het summum. Zeker als je kinderen hebt, is een strand(je) met wat water een heel fijn uitje. Je gooit wat spullen in de auto (of op de fiets als het dicht bij is) en je gaat. De meeste strandjes zijn gratis, hebben vaak sanitair en soms zelfs een eetgelegenheid. Bij ons is het een geliefd low budget uitje, omdat je het zo goedkoop of duur kan maken als je zelf wilt.

We gaan op pad en nemen mee …

Alhoewel we van te voren hadden bedacht dat we zouden gaan, moesten we er even inkomen. Wat moesten we ook al weer allemaal meenemen?
We nemen eigenlijk altijd eten en drinken mee. Vorig jaar kochten we een koeltas bij de Action, maar die heeft de vorige zomer maar ternauwernood overleefd. Een tijd geleden kochten we een echte deftige koelbox, zo’n hardcover. We hadden al twee koelelementen, maar kochten er nog twee kleintjes bij. Er gaat drinken in; voornamelijk water en wat pakjes sap voor de kinderen. Broodjes en fruit. Ook altijd wat lekkers; koek of snoep.
Voor mijzelf neem ik altijd apart eten mee, omdat ik weinig kan verdragen. Dit keer was het een salade van een restje rijst. Het was een beetje last minute in elkaar geflanst, maar het was erg lekker.

collage foto's wat neem je mee naar strand
  • koelbox met eten en drinken
  • handdoeken en kleden
  • iets om te lezen; boekje of tijdschrift
  • zonnebrandcrème factor 50
  • wc rol (echt, altijd meenemen 😉 )
  • puzzelboekje; sudoku is favoriet. Zolang het maar niet te moeilijk is
  • zonnebrillen en zonnehoeden (ik kan niet zo goed tegen de zon)
  • stoeltjes
  • fototoestel
  • kinderen namen een kleurboek en stiften mee dit keer

Prinses op de erwt

Ik heb een brak lijf waarmee ik niet lang kan zitten en al helemaal niet op harde (of heel zachte) ondergrond. Hiervoor heb ik een paar jaar geleden een special kussen gekocht, die ik overal mee naar toe sleep (als ik niet zo dom ben om het te vergeten).
Deze neem ik dus ook mee naar het strand, zodat ik daar comfortabel op kan zitten. Gewoon op de grond of in een stoel. Helaas kan ik na een uur of 2 niet zo goed meer zitten en moet ik liggen. Op het strand vond ik dat geen succes, ik voelde alles in mijn lijf pijn doen. Hier moet ik nog een oplossing voor verzinnen. Misschien een stretcher ofzo. Het liefst een traagschuim matras, maar ja… das wel erg prinses op de erwt… Tips zijn welkom!

Dan het strand van Blaricum

Het strand vonden we heel fijn. Het was een breed strand, met wat gras én heel fijn: schaduw! Zo zaten we lekker in de schaduw te genieten van ons zwemmende, spelende kinderen. Veel meer heb je niet nodig om even te ontspannen en een moment van klein geluk te hebben.
We hadden geen idee, maar het schijnt dat het strand net pas opgeknapt is én dat er een heus strandpaviljoen is geopend. Daar zijn we niet geweest, maar een ijsje of patatje kopen (of meer) is natuurlijk helemaal feestelijk.

strand blaricum - ballenlijn voor jonge kinderen

Wat ook fijn is; het water is heel lang ondiep. Er zijn twee grote stukken water afgeschermd met ballenlijnen, dus daar kunnen kinderen sowieso veilig in ondiep water spelen. Maar ook buiten de ballenlijnen is het nog lang ondiep. Mijn kinderen zijn niet eens zo ver geweest.
De vaargeul van het gooimeer is echt ver weg. Ook waren er geen bootjes of surfers vlak in de buurt. Dit maakt het wel een ideaal strand voor een gezin.

Er is ook een toiletgebouwtje met een douche. Toen Runar zijn handen wilden wassen, kon dat helaas niet. Er kwam geen water uit de kraan. Een stel dames waren ook op zoek naar water en hadden hetzelfde probleem. Zij zochten een tappunt voor water, waar zij hun drinkflesjes konden vullen.
Ik las dat het toiletgebouw opgeknapt is, dus wellicht wordt het water nog aangesloten. Dit zou wel handig zijn.

Al met al kan ik -en mijn kinderen- het strand van Blaricum zeker aanraden. Woon je in de buurt, dan is het zeker een trip waard.

Staycation

Wij gaan dit jaar niet op vakantie en zullen wat vaker deze zomer een strandje opzoeken. We willen nog wat leuks voor de kinderen kopen om dan mee te nemen, een floating mat of een sup board bijvoorbeeld. Ik moet nog eens nadenken wat handig en leuk is.

Wat nemen jullie graag mee naar het strand en is ook wat voor ons?

strand Blaricum

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply