DIY en creatief

Scrapbook – hartjournal juni 2020

11 juli 2020
Hartjournal - digital scrapbook journal -juni 2020

Juni is alweer even voorbij… – wat zeg ik, het is alweer bijna augustus 😉 – en nu pas heb ik mijn pagina’s klaar voor mijn hartjournal (oftewel mijn digitaal digitaal scrapbook journal). Het duurde even. Eerst was het vreselijk heet op zolder en ik moet zeggen dat ik het lastig vond dit keer. Ik wist niet precies hoe ik het wild, had moeite met kleuren kiezen en worstelde met de layout. Maar hoe dan ook; het is af en gelukt.

Scrapbook - digitaal creatief journalen

Ik heb het al vaker gezegd, maar iets verveeld mij snel. Zo ook deze scrapbook journal style layout. Was ik daar eerst van overtuigd, nu dacht ik meermaals dat de pocketpages style toch echt handiger is. Sneller, minder nadenken, strakkere layout enzo. Wellicht kies ik daar voor in augustus. Het geeft ook allemaal niet, van mij hoeft een boek niet één stijl te hebben, ik doe liever waar ik op dit moment zin in heb. Ik wil dan wel wat meer journal kaartjes tekenen / maken, want dat is dan wel erg leuk om te hebben. Ik moet daar nog even over nadenken, want ik weet het allemaal niet zo goed op dit moment.

Scrapbook - digitaal creatief journalen

Anyways, we deden toch weer een hoop in juni, ondanks de corona. Ik las boeken (en nog meer boeken, waarover later meer), ik naaide een broek, kocht een tas, bakte brood (zie recept op mijn facebook pagina), we bezochten weer eens een strandje en vierden weer bescheiden een aantal verjaardagen. Oh en ik begon aan een ambitieus project: een vervolgverhaal.
Die broek; ik vond hem eerst spuuglelijk. De stof kocht ik vorig jaar in een vlaag van verstandsverbijstering; ik wilde een design die buiten mijn comfortzone lag. Dat is best goed gelukt :). Maar goed, de stof vond ik niet zo mooi meer, maar het model van de broek zit wel heel erg lekker! Ik denk dat ik hem nog wel eens ga maken.

Scrapbook - digitaal creatief journalen

Water kwam ook veel voorbij deze maand. Het zwembad in onze tuin kon eindelijk gebruikt worden (en nu dus al weken niet meer, door het slechte weer), Olivia ging waterskieën met school en Runar ging regelmatig de hort op in de boot van een vriend.
Het leukste bewaarde we voor het laatst: een familiebezoek. We hadden de neef van Jeroen alweer vier jaar niet gezien, belachelijk lang, maar soms gaat het leven zo. Het kwam uiteraard in ons scrapbook terecht.

Scrapbook - digitaal creatief journalen

Juli is ondertussen alweer bijna voorbij… ik heb al heel wat leuke foto’s gemaakt en veel te vertellen, dus deze week hoop ik alvast een begin te maken met de nieuwe maand. Ik wil wel bij blijven, want anders weer ik dat het gaat versloffen en dat ik later een hoop in te halen heb. Nu alleen nog even beslissen met welke layout.

Maken jullie fotoboeken / scrapboeken / creatief journal ? En dan altijd dezelfde layout en werkwijze of ook altijd wat anders?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Annette 13 juli 2020 at 19:40

  Dankzij jouw tip weer eens hier geweest! Ik heb tot april 2010 alle foto’s op dag in mappen zitten met achterop allerlei info. Toen kreeg ik een digitale camera en ging ik meer werken…. nog wel wat zomervakanties in fotoboeken gemaakt voor de rest alles op stickies/fotokaarten.

  1
  • Reply Karin 14 juli 2020 at 12:25

   Zo ging het bij mij ook Annette … helaas blijven de foto’s bij ons dan op de pc staan en kijk je er bijna niet meer naar. Dus toch maar weer begonnen met scrappen (ik moet nog een boel inhalen als ik alles in boeken wil 😉 )

 • Reply Susan 17 juli 2020 at 16:02

  Wat een ontzettend leuk idee!!En wat maak je ontzettende mooie dingen!!ik zou het graag proberen, maar krijg meteen de zenuwen hoe je nou zoiets moet opzetten…welke maten in affinity, hoe groot moet je bestand zijn wil je het mooi kunnen uitprinten, om er op die manier uiteindelijk echt doorheen te kunnen bladeren… De spullen die je inlaad op je blz, hoe “groot” moeten die zijn wil je het mooi kunnen printen…. Na ja hahaha mocht je daar ooit zin in hebben om een blog berichtje aan te wijden, hang ik aan je lippen😋 leuke blog heb je!
  Groetjes, Susan

  1
  • Reply Karin 17 juli 2020 at 20:12

   Hey Susan, leuk berichtje ♥
   Het is best een goed idee, een blog over hoe ik mijn pagina’s maak. Ik zal er eens naar kijken. Maar om je vast een kort antwoord te geven: Ik werk op A4 formaat, 300 dpi en sla het op als JPEG.
   Op yt zie je filmpjes hoe men het doet in photoshop (elements) bijv. (zoekterm: digital project life). Ik werk vrijwel hetzelfde

  Leave a Reply