Feel good

Project life digitaal – update juli 2018

22 juli 2019
project life digitaal - update juli 2018 - ons familie fotoalbum -

Sinds de vorige keer dat ik schreef over Project Life – oftewel ons familie fotoboek – heb ik mijzelf af en toe aangespoord te werken aan het fotoalbum. Ik wil het eigenlijk zsm af hebben en bestellen bij één van de aanbieders. Ik kan niet wachten om dit boek in handen te hebben en door te bladeren ♥

Op dit moment ben ik tot en met juli 2018 gekomen, dus het eerste half jaar is af! Het schiet in mijn ogen al best wel op. Het meeste werk gaat zitten in foto’s selecteren en een beetje bewerken. Wat ik voornamelijk doe is een correctie van de witbalans en de foto een beetje oplichten.
En waar ook veel te veel tijd in gaat zitten; klooien om het mooi te maken… zucht. Altijd weer die hang naar perfectionisme, het is een lang proces om dat los te laten! Het meeste worstel ik met mijn eigen handschrift. Ik vind het namelijk leuk om bepaalde woorden/titels zelf te schrijven, maar het lukt niet altijd zoals ik wil. Het beste is om dat idee een beetje los te laten, want ik wil juist de snelheid erin houden.

Project life digitaal

Dat ik Project Life digitaal doe, helpt heel erg met de snelheid. Als ik een heel jaar – of meerdere jaren zelfs- zou moeten inhalen met papieren boeken, zou ik niet weten waar ik moest beginnen. Ik houd de familie fotoalbums ook vrij simpel en strak. Daar houd ik ook wel van. Deze boeken draaien om de foto’s en de herinneringen, niet om (mooie) tierelantijnen. Deze aanpak zorgt ook voor snelheid, geen eeuwig gedenk over het juiste papiertje, kleurt of patroon.

project life digitaal - update juli 2018 - ons familie fotoalbum -

Getekend dagboek

Vorig jaar tekende ik een tijdje in mijn journals over onze belevenissen en deze tekeningen voeg ik nu toe aan de pagina’s. De tekeningen heb ik toch al en het maakt het net wat persoonlijker. Tekenen is overigens ook een hele fijne manier om je dagboek te vullen, maar het kost mij toch teveel tijd. En het vastleggen van onze familie herinneringen wil ik juist een beetje vlot doen, zoals ik al eerder zei. Maar af en toe een tekening is natuurlijk hartstikke tof!

project life digitaal - update juli 2018 - ons familie fotoalbum -

In totaal heb ik nu 17 A4 pagina’s gemaakt. Vrij bescheiden denk ik. Het hoeft van mij ook niet een mega dik boek te worden. Het gaat om de herinneringen. Die oehs , de aahs en de ‘oh ja weet je nog’. De rest van foto’s kun je altijd nog opzoeken op de pc.
Ik laat hier 3 pagina’s zien die ik zelf erg leuk vond geworden. Ik ben nog een beetje zoekende naar mijn stijl. Ik wissel nogal van lettertype bijv. Maar dat geeft niet, vind ik. Al doende vind ik vanzelf wel wat ik leuk vind.

De komende week wordt het mega warm weer, dus veel tijd op de zolder zal ik niet doorbrengen. Ik hoop daarna weer aan de slag te gaan met mijn fotoalbum. Fijne week, ik hoop dat jullie niet smelten.

project life digitaal - update juli 2018 - ons familie fotoalbum -

Loading Likes...

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Saskia 28 juli 2019 at 20:13

    Wat een super leuk projectje! Zo leuk om op deze manier terug te kunnen blikken.

    • Reply Karin 30 juli 2019 at 13:00

      Echt he? Daarom doe ik het ook. Het is natuurlijk ook superleuk om te doen, maar die herinneringen <3

    Leave a Reply