DIY en creatief Persoonlijk

Project Life juli 2019

30 juli 2019
project life 2019 - mijn juli pagina's voor mijn fotoboek

Deze maand juli was een drukke maand voor ons. Uiteraard kregen de kinderen zomervakantie met juffendag en schooluitjes, maar we hadden ook nog een hoop (belangrijke) afspraken. Om nog maar niet te spreken over de bloedhitte die ons land overviel in de laatste week. Ik selecteerde foto’s voor ons fotoboek, oftewel Project Life juli 2019. Nog niet eerder maakte ik voor 2019 pagina’s voor ons fotoalbum, maar de maand juli leek mij een goed moment om te beginnen. Kijk je mee?

project life juli - fotoboek - dagboek

In de eerste week ging Runar nog naar school, Olivia had op een klassenuitje naar Walibi al zo’n beetje vrij. Runar deed op 3 juli nog zijn judo-examen. Hij zit sinds mei pas op judo maar haalde maar mooi zijn gele slip!

project life juli - fotoboek-pocket pages- - dagboek

De zomervakantie begon dan echt!
Ook zijn juni en juli twee maanden met veel verjaardagen in de familie. Olivia profiteerde maar mooi van haar grotere nichten: ze mocht kleding uitzoeken. Met een flinke tas zomerkleding vertrok ze weer. Er zaten echt leuke dingen tussen! Ook deed ik eindelijk wat aan de tuin. Of eigenlijk nog niet op tijd, want met 39 graden doe je natuurlijk niet zo veel meer.

pocket pages juli - fotoboek - dagboek

Nog net voor de hitte begon, kwamen mijn ouders op bezoek. Ze kwamen vroeg in de middag zodat we nog wat konden doen. We besloten naar Natuurpark Lelystad te gaan. Een prachtig park om te wandelen. We zagen dit keer ooievaars, otters, zwijnen en vanaf een grote afstand paarden. Echt een aanrader als je even naar buiten wilt.

project life juli - fotoboek - scrapbooking

Random familiefoto’s zijn ook altijd erg fijn om in een fotoalbum te zetten. Dit soort foto’s zijn goud waard later. Olivia verfde bijvoorbeeld haar haren roze, helaas bleef daar door het zwemmen tijdens de hittegolf niet veel meer van over.
Grappig verhaal: we zochten weer een strandje op. Na een klein tijdje rijden dachten we een goed plekje te hebben gevonden. De kinderen renden vooruit het bospaadje op. Halverwege zagen we Olivia verschrikt terugkomen. “Mam, er zijn allemaal blote mensen!”
Oeps..foutje. Een stukje verderop vonden we een gekleed strandje.

Digital project life - scrapbooking

Wat was het afschuwelijk heet! In Almere Buiten was de hoogste temperatuur 39,3. Nog nooit zo heet hier geweest. Arme mensen in het zuiden van het land, moesten het doen met 40,7.
Zijn jullie het een beetje doorgekomen?

In de deze week moesten we met Olivia naar Beter Horen. We lopen al een tijdje met haar bij de KNO en later de audioloog. Ze bleek (plots?) 45 db gehoorverlies te hebben en krijgt nu hoortoestellen. Ze koos een mooi kleurtje uit. Binnenkort kunnen we ze ophalen en dan kan ze gaan wennen aan het dragen van de gehoorapparaten. De komende maanden hebben we nog vele afspraken in het audiologisch centrum in ieder geval.

Project life 2019 ?

Ik ben druk bezig met project life 2018, daarna moet ik nog wat andere jaren inhalen. Tegelijk ben ik nu ook begonnen met het fotoboek voor 2019.
Het meeste doe ik allemaal digitaal; in Affinity Desginer. Dit is een goedkoper alternatief voor Photoshop.
Project life is een modernere variant van scrapbooking. Je kunt het ook analoog doen, maar ik doe het liever digitaal. Ik zou alle pagina’s zelf kunnen uitprinten, maar ik laat ze drukken in een fotoalbum. Erg leuk om in terug te kijken.
Het draait natuurlijk om de foto’s , maar een beetje versiering is altijd mooi. Alles wat je ziet (de journaling kaartjes, patronen en versieringen) heb ik ook zelf gemaakt. Er is trouwens ook genoeg gratis en te koop te vinden op het internet, zodat je zonder veel moeite een mooi boek kan maken.

Rustig

Het is zomervakantie dus dat betekent dat ik het een beetje langzaamaan doe, net als de rest van Nederland. Ik post wanneer ik zin heb. Halverwege augustus zal ik het bloggen weer volledig oppakken ♥ fijne zomer ♥

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply gea 2 augustus 2019 at 14:36

    Wat een prachtige foto’s! Het ziet er uit als een toffe maand vol met activiteiten.

    • Reply Karin 4 augustus 2019 at 10:25

      Dank je wel Gea! ♡

    Leave a Reply