DIY en creatief

Project Life 2018 – update januari

10 juli 2019
project life januari

De afgelopen maand ben ik dan eindelijk begonnen met het inhalen van Project Life.
Eindelijk.
Ik zag er toch best wel een beetje tegenop, want ik moet nog van een aantal jaar de boeken maken. Of liever gezegd van alle jaren sinds 2015. En ook nog wat jaren voor 2014. Zucht. Om niet te ver terug te gaan besloot ik met Project Life 2018 te beginnen.

Templates

Alhoewel ik eerst dacht dat ik een fotoboek ging maken in 20×20 cm, ben ik toch weer van mening veranderd. Niks zo veranderlijk als ik…oeps #sorrynotsorry.
Ik gebruikte namelijk een keer in een blogpost een A4 template en ik vond het zo ontzettend mooi eruit zien, dat ik besloot te switchen naar A4. Zo’n template is namelijk makkelijk aan te passen aan horizontale foto’s én er passen veel foto’s op één pagina. Altijd handig.

template project life digital
Twee voorbeelden van templates. Ik laat veel wit ruimte aan de buitenranden zodat mijn foto’s niet worden afgesneden bij het printen

Ik maakte een aantal templates op de pc. Vroeger gebruikte ik voor Project Life Photoshop CC , sinds twee maanden gebruik ik Affinity photo hiervoor. Hiermee gaat het ook, al loopt het programma iets vaker vast dan mij lief is. De basistemplate bestaat uit 9 rechthoekjes. Ik heb een paar variaties gemaakt waarbij er ook een paar (grotere) horizontale vakken zijn.

Structuur in bestanden/mappen

Nu ik dan een vastomlijnd plan had, kon ik beginnen met Project Life 2018. Gelukkig heb ik mijzelf aangeleerd alle foto’s gestructureerd op de pc te zetten. Dus elk jaar een map, daarin heeft elke maand een eigen map en dan ook nog vaak weekmappen. Dat laatste doe ik alleen als ik veel foto’s heb. In bestanden sorteer ik de foto’s op volgorde van datum, dan kan ik beter overzien welke foto’s bij welke foto’s horen.

Project life 2018 – januari

Project Life 2018 januari update

Olivia is in januari jarig, de fotoboeken staan dan altijd vol met foto’s van haar en haar cadeaus. Ik schrijf een kort stukje hierover, zodat we later nog weten wat ze allemaal kreeg.

fotoboek  januari 2018

Runar verloor dan eindelijk zijn eerste tand. Het kind is bijna bejaard!! Verder Aagje en nog wat foto’s van Olief. De foto voor onze voordeur is gemaakt op haar verjaardag, in de kleding die ze ook cadeau kreeg.

project life digitaal - dubbele spread

Fijn stormpje kwam er in januari..onze schutting vloog bijna weg. De rechter foto vond ik zo mooi dat ik deze een hele pagina liet vullen (met wat extra witruimte eromheen)

De kop is eraf! De eerste maand van ons fotoboek is gemaakt. Ik vind het nu al leuk om terug te kijken, wat zijn de kinderen al veel veranderd! Vol goede moed ga ik verder met de volgende maanden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply