DIY en creatief

Pimpelmeesjes tekenen en schilderen/ artjournalen

9 maart 2021
pimpelmees- acrylverf

Van alle dingen die ik graag teken, staan vogels hoog op mijn lijstje.
Roodborstjes en pimpelmeesjes teken ik het meest, al neem ik mij vaak voor eens naar wat andere vogels te kijken.

Nu de lente weer in aantocht is, fluiten de vogels de longen weer uit hun donzige lijfjes. Ik heb werkelijk geen idee welke vogels ik hoor, want ik ben een slechte ornitholoog. De meeste huis en tuinvogels herken ik wel qua uiterlijk, ze laten zich echter zo moeilijk zien. Ik tuur wel een boel, maar mijn de vogels ook spotten lukt mij vaker niet dan wel.

Dus geniet ik maar van het orkest van Moeder Natuur, dat zij gratis en voor niks opvoert.
Wij hebben aan de voorkant van ons huis de zon, tenminste als zij schijnt. Daar ga ik dan af en toe een uurtje zitten. Lezend en luisterend. Ik veronderstel dat er wat pimpelmeesjes tussen de fluitisten zitten. Dit weekend schilderde ik met acryl een pimpelmeesje in mijn moleskine journal.

Pimpelmeesjes - acrylverf in moleskine journal

Wat zouden al die vogeltjes toch te kletsen hebben met elkaar?
Misschien zijn ze ook wel zo blij dat het lekker weer is en dat de lente weer gaat beginnen. Of ze praten over hun plannen om samen nesten te bouwen en voor jonkies te zorgen.

Stiekem ben ik een beetje jaloers op hun onwetendheid. Zij leven helemaal in het NU.
Ze vliegen weg van een loerende kat. Ze eten wanneer ze honger hebben en maken nesten wanneer de zon hoger aan de hemel komt te staan en de lente aanbreekt. Niet gehinderd door enige zorgen over morgen (komt die kat weer terug?) of over de diverse gevolgen een vervelend coronavirus. Zo vrij als een vogel…

Als ik mij eens zorgen maak (bijvoorbeeld omdat onze gezondheid niet altijd geweldig is), dan probeer ik mijn mind te voeden met positieve woorden. Mindful om te gaan met de problemen die we tegenkomen en niet te ver op de zaken vooruit te lopen. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen zorgen.

In de bijbel staan vele bemoedigende woorden, zo ook over de zorgen die mensen hebben. Zorgen maken dienen vaak geen doel, maar zullen je enkel onrustiger maken. Bij het horen van het vrolijke vogelgefluit, denk ik aan het volgende vers:

Let eens op de vogels. Die maken zich geen zorgen over wat zij moeten eten. Zij hoeven niet te zaaien of te oogsten of te bewaren, want God geeft hun wat zij nodig hebben. U bent voor Hem toch meer waard dan de vogels! (Mattheüs 6:26, Het Boek)

Pimpelmeesjes - acrylverf in moleskine journal -scan

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply