DIY en creatief

Oost West Thuis Best || tekenen voor in mijn journal

27 maart 2020
Oost west, thuis best - thuis blijven tijdens corona - tekenen voor mijn journal - Imperfect Gelukkig

Twee weken thuisonderwijs en thuis blijven zitten erop. En zoals het naar ernaar uit ziet, geloof ik niet dat we 6 april weer naar school kunnen. Ik hoop het, maar ik denk het niet. Het coronavirus is nog steeds heftig aanwezig in ons land, in de hele wereld. We moeten voorlopig tot 1 juni zoveel mogelijk thuis blijven. We maken het beste van de situatie: Oost West Thuis Best .

Hoe het met ons gaat?

Het positieve is dat we winnen aan onze nieuwe werkelijkheid. Runar gaat enigszins zonder morren aan het werk, luistert naar de juf (moi) en gaat het nog leuk vinden ook. Olivia is sowieso zelfstandig en help ik als ze vragen heeft. Mijn lief heeft een zogeheten vitaal beroep en werkt 4 dagen, dat zorgt ook voor extra ritme.
Zelf vind ik het best lastig om mijn draai te vinden. Ik werk niet, maar ik ben wel chronisch ziek. Mijn energie is beperkt en als alles opgaat aan thuisonderwijs en de kinderen, kan ik wat knorrig worden als ik dus niet aan mijzelf toekom en niet genoeg rust kan pakken. Goede communicatie is de redding en gelukkig kunnen wij dat goed. Maak heldere afspraken en spreek verwachtingen uit.

Mijn hartjournal

Er is veel om over te schrijven en te delen in mijn scrapbook journal. Het allerleukste vind ik het tekenen van elementen die ik kan gebruiken in mijn journal. Ik teken nu op mijn Ipad in de app Procreate wat écht ideaal is in deze situatie. Ik kan naast of bij Runar in de buurt zitten en tekenen terwijl ik met een schuin oog zijn bezigheden kan zien en hem kan helpen wanneer nodig.

Oost west, thuis best - thuis blijven tijdens corona - tekenen voor mijn journal - Imperfect Gelukkig

Oost West Thuis Best

Ik teken heel veel. Uiteraard is het onderwerp nu Oost West Thuis Best. Ik bedenk plaatjes en teksten die ik kan gebruiken deze weken in ons fotoboek. Op instagram liet ik deze week al wat zien, de afgelopen dagen tekende ik wat anders. Nu het zulk lekker weer is, halen we buiten maar naar binnen. Mooie bloemen in een vaas, de zon die volop naar binnen kan schijnen.

Oost west, thuis best - thuis blijven tijdens corona - tekenen voor mijn journal - Imperfect Gelukkig

Ik heb nu viooltjes getekend, in zwart wit en in kleur. Ik gebruik ze als stempels, strooitekeningen op de pagina of als journal kaartjes. Ook bedenk ik woorden die het gevoel van nu kunnen onderstrepen, zoals Oost West Thuis Best. Ik hoop dat het voor velen geldt, al ben ik bewust dat er helaas kinderen zijn die geen veilige thuissituatie hebben. Hoe erg is het om dan niet te kunnen ontsnappen naar school? Vreselijk.

Nu alleen nog maar even de journal scrapbook pagina’s te maken 😀

Blijf binnen en blijf gezond!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply