DIY en creatief Persoonlijk

Ook zo’n zin in lente?

4 maart 2021
Zin in lente (en nieuwe dingen)

Het lijkt wel of ik dit jaar nog nooit zo’n zin heb in de lente als nu.
De lockdown zal vast een psychologisch spelletje spelen met mijn geest, want de winter duurt dit jaar niet extreem lang. Het is zelfs al warm geweest buiten. Wij hebben de zon op de voorkant van ons huis en daar heb ik al een aantal keer heel fijn een kop koffie kunnen drinken. De eerste tekenen van de lente waren heerlijk.

De warmte van de zon op mijn gezicht , sneeuwklokjes die opkomen in de struiken voor ons huis, kinderen die buiten spelen zonder jas, vogels die uitbundig fluiten, Aagje de kat die nog eens uitgebreid rolt op de tegels.

Ik geniet, behalve dan van die akelige hooikoorts dat gelijk weer op kwam zetten.

Zin in lente en zin in betere tijden

Een tijdje geleden tekende ik in Procreate (op mijn Ipad Pro) deze vaas met bloemen. Zonder plan en idee begon ik te tekenen, het lijkt een beetje op intuïtief tekenen. Vaak ben ik dan ook het meest tevreden over het resultaat. Ik noemde het de vaas van belofte. De lente leek nog ver weg, maar de goede tijden zouden weer gaan komen.

Ik kijk uit naar die goede tijden. Dat we weer kunnen doen wat we in 2019 allemaal zo graag deden, wat het ook is wat je graag deed.

Ondertussen teken ik af en toe wat (de inspiratie ontbreekt op dit moment een beetje). Ik schrijf een beetje. Ik schreef en verkocht laatst weer een verhaal van 23000 woorden. Een nieuw verhaal staat in de steigers. Voor mijzelf heb ik voorgenomen nou eens te beginnen aan ‘een echte’ roman, dus daar staan ook de eerste lijnen voor op het digitale papier. Het moeilijkste is beginnen, want ik verlies mij in mijn informatie onderzoek. Mijn valkuil: teveel willen weten (zeker zijn, houvast hebben) voordat ik begin. Terwijl ik weet dat het beter gaat als ik gewoon begin. Net als bij tekenen.

Fijne maand! xo

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply