DIY en creatief

Mijn digitale scrapbook / bullet journal

7 april 2020
Mijn digitale scrapbook / bullet journal

Vorig jaren maakte ik een fotoalbum van ons gezin op de project life manier; vakjes die je vult met foto’s, papieren en wat add ons (stickers, word art, mooie plaatjes etc). Helaas ben ik nog steeds niet met alle jaren klaar… OEPS. Ik wil het weer oppakken en uiteindelijk alles in fotoboeken laten drukken, omdat het gewoon te leuk is om in terug te kijken. Dit jaar wilde ik wat anders dan project life. Het werd een combinatie: een digitale scrapbook / bullet journal. Ik blijf het mijn hartjournal noemen

De eerste spread die ik maakte, vond ik erg mooi. Daarna werd het even zoeken. De vaste vakken in project life geeft lekker veel houvast, je hoeft niet na te denken over de layout. Enkel de vakken vullen en hoppa klaar. De journal stijl die ik nu wil, geeft 1001 mogelijkheden. De kans dat je 600 jaar bezig bent met één layout is heel groot. Voor mijzelf wilde ik de vrijheid toch wat inperken en ik maakte de afgelopen weken veel templates. De ene was geslaagder dan de ander.

Na wat gepuzzel denk ik dat ik wel een manier van werken heb gevonden die ik redelijk snel kan uitvoeren. En hopelijk zorgt dat er dan voor dat ik nu eens het jaar 2020 – en 2018 en 2019 – ga afmaken. Als ik deze jaren gedaan krijg, ben ik al heel tevreden. Over alle jaren daarvoor ga ik nog maar even niet nadenken.

Mijn digitale scrapbook journal -maart

Maart – de linker pagina. Fotootjes, scrapbookpapier, stickers, tekeningetjes, word art, stempels… alles zit erin. Ik houd ervan. Alles van deze pagina tekende en ontwierp ik zelf. Oh nee, bijna alles. Het roze vlaggetje ‘currently” is van een gratis kit van Traci Reed. Echt een aanrader <3

Mijn digitale scrapbook journal -maart corona virus

Op de rechterpagina maakte ik een samenvatting van maart. En dat kon niet anders dan over corona gaan. In de loop van de maand heb ik allerlei printscreens gemaakt van het nieuws rondom dit onderwerp. Ik maakte een collage met een aantal van deze berichten. De gebarentolk Irma Sluis kon natuurlijk niet achterblijven.

Mijn digitale scrapbook journal  april - dailys

Dit zijn de twee pagina’s van april die ik op ongeveer dezelfde manier heb aangepakt. De vlekken en spatten waterverf zijn echte vlekken van aquarel waar ik een brush van heb gemaakt, waarmee ik dan weer digitaal kan stempelen op het papier. Mijn digitale scrapbook / bullet journal maak ik op dit moment in Affinty Photo. Voorgaande jaren gebruikte ik Photoshop CC, maar dat is een stuk prijziger en een zwaarder programma dan Affinty.
Het digitale werken geeft mij twee voordelen: 1) ik reageer niet allergisch op de inkt, lijm en verven 2) ik kan heel makkelijk iets weghalen of toevoegen. Het nadeel is dat het lang duurt voordat je een fysiek product in handen hebt.

Mijn digitale scrapbook journal april - dailys

Wist je dat ik op (al heel lang) op pinterest zit? Deze foto van mij op pinterest doet het de laatste maand, vanaf verschillende borden is hij op dit moment al 981x gerepind. Waarom? Geen idee, maar tof vind ik het wel.

Volg je mij al? Ik zou het super waarderen als je daar af en toe een fotootje van mij deelt <3

Fijne dag en blijf gezond! XO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply