Feel good

Klein geluk #1

21 juni 2019
Dankbaar zijn | illustratie gouache | wij voor huis op een bankje

De afgelopen weken gaat het hier in ons huis verre van perfect. Jeroen kwam thuis te zitten met een burn out. Deze week kwam de griep ons huis binnen, Aagje moest naar de dierenarts en Runar moest voor de derde keer dezelfde kies laten vullen. Ik hannes nog steeds met mijn voeding en creon pillen, waardoor ik regelmatig ziek ben geweest. Kortom, weken waarin het makkelijk is te somberen en negatief te denken/doen. Het helpt heel erg om je focus op de positieve dingen te leggen. Wat ging er goed? Waar ben je dankbaar voor? Daarom een lijstje vol klein geluk.

 1. Onze nieuwe wandelschoenen. Sowieso lopen deze schoenen lekker, maar nu gaan we ook vaker naar buiten. Als we geen griep hebben tenminste.
 2. Mooie plekken in onze omgeving. We wonen in Almere en echt mensen, er zijn veel mooie plekken om ons heen. Ik hoop ze in de toekomst te kunnen laten zien.
 3. Ik ben blij dat ik weer meer kan eten, ondanks dat het nog een zoektocht is en het nog regelmatig fout gaat.
 4. Olivia doet het hartstikke goed op de middelbare school. Ze heeft veel geleerd en heeft een hele (persoonlijke) ontwikkeling doorgemaakt.
 5. Runar is vaak ‘kwijt’. Dat is mooi, want dat betekent dat hij lekker veel buiten speelt met zijn vriendjes.
 6. Heel blij zijn we dat de bult op Aagjes kin maar een abces bleek te zijn en geen tumor. Het gaat nu helemaal goed met haar.
 7. Mijn schoonvader is gister 84 geworden, wat een gezegende leeftijd!
 8. Dankbaar dat wij allebei onze ouders nog op deze aarde hebben. Mijn ouders zijn dit jaar 45 jaar getrouwd en Jeroens ouders maar liefst 56 jaar.
 9. Mijn bed die elke avond zo lekker ligt. En soms ook overdag.
 10. Runar werd deze week ziek, maar dat gaf geen stress. Toen ik nog werkte, was het altijd zo’n geregel om alles weer rond te breien.
 11. De juiste mensen op mijn pad die mij datgene leren wat ik nodig heb.
 12. De vele regen, want de natuur had echt een slokje water nodig.
 13. Tegelijk ook erg dankbaar dat wij geen overlast hadden van teveel regen, hagelstenen of onweer. Dat lijkt mij echt heel naar.
 14. Ik word steeds blijer met mijn gouache. Mijn plan is dan ook mijn gouache vaker te gebruiken.
 15. Een stil huis. Ik kan zo gelukkig worden van een stil huis. Even mijn eigen ding doen zonder afgeleid te worden door geluid.
 16. Lekker naar buiten gaan. Wandelen of gewoon ergens op een bankje zitten en genieten.

De lijst kan natuurlijk nog eindeloos aangevuld kunnen worden, maar dit waren de belangrijkste van de afgelopen tijd. Ik heb mij voorgenomen meer punten van klein geluk op te schrijven de komende tijd. Tel je zegeningen, zeiden ze vroeger al. Dankbaar zijn helpt namelijk je gelukkiger te voelen in het leven. Ik ga voortaan mij (nog meer) verwonderen over al het kleine moois dat ik zie en mee maak.

Imperfect gelukkig | klein geluk | dankbaar zijn voor wat je hebt, maakt gelukkiger

***Sommige van mijn posts bevatten affiliate-links. Als jij via deze link dit product aanschaft, krijg ik een kleine commissie daarvoor. Dit kost jou helemaal niks extra’s. Uiteraard zijn het links naar producten die ik zelf ook heb gekocht en naar tevredenheid gebruik. Koop je iets via mijn links? Hartelijk dank!! ***

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply