DIY en creatief

Illustratie in procreate en mijn proces

7 mei 2020
Illustratie in procreate | ocean love

Tekenmood. Ik ben weer in een tekenmodus. Mijn fotoalbum van 2018-2019 is af en binnen (yes!) en nu heb ik weer meer tijd om te tekenen. En zin. En inspiratie. Soms komt alles in één. Ik maakte deze week een nieuwe tekening: ocean love. Hieronder deel ik mijn illustratie in procreate en mijn proces. Ik heb procreate op deze Ipad Pro met de Ipad pencil.

Laatst waren we thuis aan het kijken naar mooie plaatjes van aquaria. Prachtig! Visjes, garnaaltjes, plantjes, stenen… alles is mooi. Niet gek dat ik daarna zin kreeg om deze mooie beelden om te zetten in een tekening.

Illustreren in procreate | mijn schets in het proces

Het meeste werk van een tekening gaat in het voorwerk zitten. Ik teken meestal met behulp van inspiratie foto’s . Op pinterest zoek ik naar mooie afbeeldingen en pin ze op borden die ik daarvoor heb gemaakt. Daarna begint het schetsen. Ik schets de onderdelen op losse lagen, zodat ik later kan schuiven in de compositie of iets heel makkelijk kan veranderen.

Dit hierboven is mijn uiteindelijke schets. Dit canvas dupliceer ik en in de kopie voeg ik alle lagen samen. Het origineel laat ik onberoerd. Mocht ik iets verklooien in de illustratie, heb ik de originele schets nog. Later kun je die wel weggooien natuurlijk, maar better safe than sorry.

Tekenen in procreate | mijn proces

Op nieuwe lagen teken ik de vormen van de onderwerpen in wit, elk op een aparte laag. Elke laag zet ik dan op ‘Alpha Lock’ en daarover heen kan ik nu naar hartenlust kleuren en details toevoegen. Als ik niet blij ben met een onderdeel, dan kleur ik weer helemaal wit en begin opnieuw. Details zet ik ook vaak op een aparte laag en gebruik ‘clipping mask’ om ze vast te maken aan de laag eronder. Ik voeg veel textuur toe, zodat het niet zo vlak lijkt. Langzamerhand komt de illustratie tot leven.

Illustration in procreate | ocean love

Dit is de uiteindelijke illustratie geworden. Zelf vind ik hem supermooi geworden en ik hoop er nog vele te kunnen maken.

Dit was mijn illustratie in procreate en mijn proces.
Als je vragen hebt, stel ze gerust!
En mocht je mijn illustraties mooi vinden: liken, delen en reageren zou mij erg helpen om meer gezien te worden ♥ . Volg je mij al op instagram?

Illustratie in procreate en mijn proces

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ilona Wielinga 8 mei 2020 at 09:48

    Aah zo leuk om te zien!

    • Reply Karin 10 mei 2020 at 11:07

      Dank! Zelf vind ik ook altijd interessant te zien hoe anderen werken/tekenen

    Leave a Reply