DIY en creatief Persoonlijk

Het Grote Denken ontsnappen | illustreren op de Ipad

24 mei 2021
Het Grote Denken ontsnappen | illustreren op de Ipad

De laatste weken is er een parallel te trekken tussen mijn gevoel en het weer. Het is een beetje Jantje Lacht, Jantje huilt. Beetje warm lopen voor iets om vervolgens weer in te storten en teveel denken.

Niet dat ik daadwerkelijk huil of depressief ben, dat gelukkig niet. Ik ben juist best gelukkig en het gaat hier weer de betere kant op na een vervelende maand april waar we teveel in het ziekenhuis zaten en soms wat verontrustende berichten kregen. Vooral dat laatste maakte dat ik mij naar binnen keerde en Het Grote Denken begon. Allemaal rond het thema Wat Wil Ik Nou Eigenlijk?

Ik kan je vertellen: ik weet het nog steeds niet, LOL.

Deze denkstroom heb ik één keer in de zoveel tijd. Ik wil vaak teveel, vind teveel leuk en kan niet kiezen. Ik luister teveel naar de verkeerde stemmen in mijn hoofd. En dan besluit ik maar niet en doe ik maar gewoon weer wat (misschien zoals de meeste mensen dat doen).

Het Grote Denken ontsnappen | illustreren op de Ipad

Als ik in zo’n denkmodus zit, kan ik niet veel. Ik loop vast. Ik zit teveel in mijn hoofd. Het enige wat mij dan wel lukt is met mijn handen bezig te zijn. Maken. Creeëren. Tekenen. Dus pakte ik regelmatig mijn Ipad Pro erbij en teken ik. Procreate is nog steeds mijn lievelingstekenprogramma… ik trakteerde mijzelf op nieuwe brushes van Lisa Glanz (aanrader).

Als ik teken kan ik dat hoofd uitzetten en ben ik even niet meer aan het denken maar probeer ik bij mijn gevoel te komen. Dus teken ik wat op dat moment op mijn hart ligt en wat eruit moet.

Vrede van God is met Jou | illustratie

Nu we even door onzekere tijden gingen, merkten we weer hoe fijn het is dat we steun hebben aan ons geloof. Niet dat we als christen vrij zijn van onzekerheid, ziektes of ander onheil hoor, dat bedoel ik zeker niet. Maar het is een Vrede voelen ondanks de omstandigheden waarin we zitten.

Na de Hemelvaart van Jezus, komt de Trooster, de Heilige Geest om bij ons en in te zijn.

Met Pinksteren vieren we dat de Trooster komt, de Heilige Geest, om bij ons en in ons te zijn.

Illustratie | kat met vlinder en geel Koolzaad

En een kat, gewoon omdat zij zo leuk zijn met vrolijk geel koolzaad en een vlinder.

Nu weet ik nog steeds niet precies wat ik ga doen. Misschien toch kaarten verkopen met mijn illustraties? Het wordt best vaak gevraagd. Het lijkt mij leuk, maar tegelijk heb ik zo mijn twijfels. Voor nu rommel ik maar even door en kijk ik uit naar het mooiere weer wat er aan schijnt te komen. Fijne week xo

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply