DIY en creatief

Journal van het hart

11 januari 2020
ginger tea illustration

Tientallen keren ben ik een journal begonnen. Als puber begon ik met een dagboek. Lieve Kitty schreef ik daarboven. Geen idee meer hoe aan de naam Kitty kwam. Misschien uit een boek. Daarna volgden lappen tekst in allerlei kleuren van de regenboog. Waardevol om soms nog eens in terug te kijken.
Al het geschrevene of anders creatief is toch een stukje journal van het hart. Ik noem het dan ook niet mijn artjournal, maar mijn hartjournal (ook aangezien mijn naam Rozenhart is).

Ik ben niet zo’n goede volhouder van voornemens. Ik kan geheel opgaan in een nieuw idee (bijvoorbeeld een journal beginnen) om na 3 weken mijn interesse te verliezen aan een ander onderwerp. Ik kan er niks aan doen, het gaat altijd zo ondanks dat ik op dat moment oprecht denk dat alles dit keer anders (beter) zal gaan. Dit blog is een goed voorbeeld. Ik ben al een keer gewisseld van idee en zelfs domeinnaam. En na een tijdje bloggen verlies ik mijn interesse. Of twijfel komt om de hoek kijken. Doe je het wel goed? Ik denk niet dat iemand dit interessant vind… Twijfel weet het altijd beter.

Het hoofd leegmaken

Toch ben ik overtuigd dat journalen goed voor je is. Je hoofd leeg schrijven. Of je gedachten en gevoelens creatief verwerken. Of allebei natuurlijk.
Nu ik op dit moment niet tegen bepaalde inkten en lijmen kan, ben ik begonnen met een digitaal journal. Op de Ipad en dan in Procreate. Ik mis het fysiek door boekjes bladeren, maar de Ipad is een heel gaaf alternatief. Ik kan schrijven, tekenen, schilderen, digitaal plakken en naar hartenlust kliederen in mijn hartjournal

Mijn hartjournal

Hieronder zie je een aantal pagina’s uit mijn journal van de laatste tijd. Het zijn vooral tekeningen, maar ik wil zeker ook meer tekst erin. Niet alleen van mij, maar ook quotes, gedichten, recepten…alles kan. Ik weet nog zo goed welke kant het uit gaat, maar dat is OK. Het enige wat ik weet dat het geen “dagboek” wordt in de zin dat ik alles ga opschrijven wat ik beleef met foto’s. Daarvoor zijn de familie fotoboeken (moet ik die wel gaan maken natuurlijk). Dit is echt meer persoonlijk. Van mijn hart.

abstract art

Door gebeurtenissen in onze familie hebben we het op dit moment veel over de dood (en daarna). Dat moet er dan uit. Ik probeerde abstract uit. Totaal niet makkelijk, kan ik je zeggen.

Painting procreate - spring

Hoera.. het licht heeft gewonnen van het donker. Vanaf nu zal het weer lichter buiten worden. En de natuur zal weer levend zijn. Ook nog redelijk abstract, een beetje dromerig.

art journal

Krachtig.

ginger tea illustration - hartjournal

Ik loop op dit moment bij een orthomoleculaire arts. Eén van de adviezen is verse gemberthee gaan drinken. Goed voor de spijsvertering en je weerstand. Nou dat wil ik wel proberen, al ben ik niet zo dol op gember. Ik begin voorzichtig, want ik weet niet hoe mijn lijf erop gaat reageren.

De onderste vind ik zelf het mooist, geloof ik. Waarschijnlijk omdat het losjes is en ik dat heel moeilijk vind. Ik bewonder mensen die schijnbaar een paar klodders verf op een blaadje smijten en dat het dan heel mooi is. Ook al is het bijna slordig. Favorieten in deze stijl op dit moment zijn Augustwren, Phoebe Wahl en Sarah van Dongen.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Gwennie 17 januari 2020 at 10:01

    Ik zeg: lekker journalingen… of wat het werkwoord dan ook is. Het is gewoon fijn om te doen! Ik doe het ook. Al jaren… 🙂

    • Reply Karin 17 januari 2020 at 11:21

      Als het beessie maar een naam heeft 😉 . Het is idd gewoon fijn

    Leave a Reply