DIY en creatief Feel good

Hartjournal || Intenties voor 2021

22 januari 2021

Gelukkig 2021!
Ik ben weer rijkelijk laat, maar dat maakt het niet minder gemeend. De weken vliegen voorbij, ondanks de lockdown en het thuisonderwijs. Eind december van 2020 en begin 2021 heb ik mij bezig gehouden met reflecteren op 2020 en vooruitkijken naar 2021. Ik schreef aan de hand van reflectie mijn intenties voor 2021.

Reflecteren op 2020
. Wat ging goed en vooral waar ben ik dankbaar voor? Het helpt om je focus te bepalen voor het nieuwe jaar.

Reflecteren op 2020

Als je intenties wilt maken voor een nieuw jaar, dan is het behulpzaam om eerst een terug te kijken. In mijn journal dacht ik na over 2020. Wat ging er goed? Waar ben ik dankbaar voor?
Ondanks dat 2020 voor iedereen een jaar was met uitdagingen en minder leuk nieuws, kon ik toch behoorlijk wat op mijn lijstjes schrijven. Ik ben voor veel dankbaar en het helpt om de zaken op het wereldtoneel te relativeren. Kijken naar wat wel goed was, je zegeningen tellen, zoals dat zo mooi in de bijbel wordt gezegd.

Uiteraard ben ik niet blind voor de minder goede zaken in het leven. Wij hebben onze portie gehad. Mijn schoonmoeder overleed na een naar ziekbed, corona beheerste het nieuws, we verwerkten tegenslagen in onze gezondheid bij meerdere gezinsleden, we moesten wennen aan thuisonderwijs, en nu voor een tweede keer een pittige lockdown.

Maar de centrale vraag in mijn journal is: hoe ging ik om met het leven? Ik maakte fouten en deed dingen goed. Wat leer ik daarvan voor het volgende jaar? Wat wil ik veranderen en waarin wil ik juist groeien?
We kunnen niet al onze omstandigheden veranderen. Ik ben bang dat corona en de maatregelen daartegen nog wel even zullen blijven. Maar ik kies ervoor geloof te houden dat het goed komt. Het lijkt al eeuwig te duren en het einde is nog niet in zicht, maar het is eindig en het zal goedkomen.

Intenties voor 2021. Waar gaat mijn aandacht naar dit komende jaar? Ik schreef in mijn journal punten op voor lichaam, ziel en geest.

Intenties voor 2021

Als je bovenstaande vragen kan beantwoorden, dan kun je ook je intenties zetten voor 2021. Wat ga je het komende jaar je aandacht geven.
Je kunt bucketlijstjes maken of ambitieuze goede voornemens samenstellen, maar ik kies ervoor 3 gebieden te nemen -lichaam, geest en ziel- en daar een aantal punten op te schrijven. Het gaat mij vooral om persoonlijke groei, niet om een salaris met 6 nullen of om een groot huis. Wat zal mij nu écht, intrinstiek gelukkig maken?

Dankbaarheid in het kwadraat

Eén ding waar ik in ieder geval heel dankbaar voor ben, is dat een bepaald deel van gezondheid grote sprongen vooruit heeft gemaakt. Soms komen er mensen en op je pad die je leven even kruisen, en die je iets meegeven waar je iets mee kan. Zo leerde ik in december over het Gupta-programma. Ik had er vroeger wel eens wat van gehoord, want het gaat over CVS/ME. Dit programma werkt ook heel goed voor sensitiviteit voor voedsel en geuren (mcs). Toen ik het principe las en begreep hoe de amygdala werkt, klikte het meteen in mijn hoofd. Geuren gaan nu supergoed en voeding gaat ook beter (al kan ik door de alvleesklierinsufficientie niet teveel vet eten).

Zodoende dat ik het fysieke journalen weer heb opgepakt en ook weer de kwasten heb opgepakt. Bovenstaande tekeningen maakte ik met gouache in mijn journals en ik GENOOT van elk moment. Dit wil ik zeker weten vasthouden. Het Gupta-programma duurt 6 maanden, wat dan ook één focus is voor het komende jaar.

Tekening met acrylverf bij mijn intenties voor 2021 in mijn journal

Een tekening met acrylverf bij mijn intenties voor 2021. Zo blij dat ik dit kon doen. Ik hoop het nog veel vaker te doen ♥
Als je ook graag wilt journalen, dan moedig ik je aan het te doen. Journal je hart leeg op het papier.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply