DIY en creatief

Hartjournal | april

23 april 2020
In mijn hartjournal | april

Het lijkt wel of ik de laatste blogjes alleen maar kan schrijven over mijn hartjournal. Dat is ook zo 😉 Ik hoop binnenkort weer wat andere blogjes online te zetten, want ik heb heus nog wel meer te vertellen. Maar voor nu: mijn hartjournal / foto dagboek van de afgelopen twee weken.

Nu met het coronavirus de kinderen thuis les krijgen, heb ik niet veel tijd en energie meer over. De oudste zit op een middelbare school en krijgt -naast dat ze heel zelfstandig werkt- ook online les van de docenten. In het basisonderwijs wordt er nauwelijks online les gegeven, dus doen wij ouders het. Ik werk tegenwoordig met de jongste op zolder. Als hij zelfstandig kan werken, werk ik aan mijn fotoalbums.

Ik werk hard om de albums van 2018 en 2019 helemaal af te krijgen, zodat ik het eindelijk in een boek kan laten drukken. Maar vandaag laat ik de pagina’s van de afgelopen twee weken zien.

Hartjournal van april

In mijn hartjournal | april

We blijven uiteraard stug doorgaan met thuiswerken en zoveel mogelijk thuis blijven. We gaan niet naar winkels tenzij het noodzakelijk is. Het wordt warmer weer en de kinderen gaan wel naar buiten. Runar kan en mag wel buitenspelen en Olivia heeft contact met één vriendin.

creatief journalen - mijn journal van april

We vermaken ons ook prima in de tuin. Lezen, kletsen, met Aagje spelen. Tuinesië wordt het al genoemd in deze gekke coronatijd.

Ik vermaak mij ook met het maken van de journal pages. Ik gebruik veel papier. Scrapbook papier wat ik her en der kon downloaden, vintage papieren en scrapbookpapier dat ik zelf heb gemaakt. Dan gebruik ik nog veel inkt, verf en aquarel in mijn journal. Niet de fysieke vlekken, maar digitale vlekken. Wel maakte ik brushes zelf mbv scans van de echte daadwerkelijke vlekken. Zelf vind ik het effect echt heel tof, bijna alsof het echt op papier is gemaakt. Naast dit alles gebruik ik allerlei tekeningen, doodles en vormen om de pagina’s op te vrolijken.

hartjournal | scrapbook journaling

De pagina’s hierboven en hieronder zijn van de vorige week. Mijn lief werd 50, iets wat niet uitgebreid gevierd kon worden. Iedereen die Jeroen kent, weet dat i een grondige hekel aan verjaardagen heeft, dus hij had er geen moeite mee 😉
Verder veel beelden van thuis -comfortable kleding en (brood)bakken en smoothies maken.

Creatief journalen - foto's plakboek

Nu we toch veel thuis zitten de komende tijd, hebben we maar een aantal stoeltjes erbij gekocht. We hebben al jaren een loungebank, maar ik wilde ook graag stoeltjes die we makkelijk konden verplaatsen en die voor mij een betere zithouding heeft dan de bank. We vonden ze. In bijna dezelfde kleur groen als onze voordeur. Yes!
Runar kocht een heuse stuntstep van het geld dat hij nog over had van zijn verjaardag. Hij vindt het helemaal te gek en pakt het stunten en springen erg serieus aan.

Ik weet niet of ik elke week een spread ga maken. De tijd leert dat ik vooral van april-sept foto’s neem, de andere maanden zijn vaak al zo donker. Maar tot nu toe bevalt deze manier van fotoboeken maken mij heel erg goed, omdat het zo heerlijk creatief voelt.

Blijf gezond! XO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply