DIY en creatief

Flip through van mijn project life album 2018 – 2019

22 mei 2020
Flip through mijn project life album / creative journal 18-19

Het is zover. Eindelijk heb ik een fysiek fotoalbum in handen! De weken van corona waarin we veel thuis zaten, heb ik nuttig besteed. In een paar weken tijd heb ik de ontbrekende pagina’s gemaakt. Hieronder zie je een flip through van mijn project life album 2018-2019.

Voor- en nadelen van Project Life Digitaal

Het afgelopen jaar heb ik al vaker losse spreads gedeeld van mijn digitale fotoboek. Het maken van een digitaal project life album heeft als groot nadeel dat je niks fysieks in handen hebt. Niks tastbaars. Natuurlijk kan ik het uitprinten en een hybride vorm van scrapbooken doen, zoals velen doen tegenwoordig. Ik kan echter niet goed tegen inkt en ik heb ook niet genoeg ruimte om grote albums in huis te bewaren. Een geprint fotoalbum heeft als groot voordeel dat het veel dunner is. Er passen makkelijk hele jaargangen op de boekenplank.

Project Life album digitaal 2018 - 2019

Van project life naar creative journaling

Ik begon 2018 echt op de traditionele manier van Project Life. Een strakke template waarin ik foto’s, tekst en wat embellishments deed. Strak, niet buiten de lijntjes. In de loop van 2019 werd ik al wat losser, creatiever.
Nu -in 2020- heb ik project life los gelaten en maak ik mijn pagina’s meer als een creative journal. Losser, met meer “verf” , mixed media, tekeningetjes. Aangezien ik meerdere pagina’s van 2018-2019 de afgelopen weken heb gemaakt, zie je mijn stijl veranderen in het album. Ik vind dat niet zo erg, juist leuk om te zien hoe het verandert.

Flip through

Ik wilde heel graag mijn boek aan jullie goed laten zien en maakte daarom een filmpje. Ik klets er ook nog wat bij 🙂
Ben benieuwd wat jullie vinden van deze flip through van mijn project life album …

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply