Thuis

Een groene woonkamer

17 januari 2020

Het is nu een jaar geleden dat wij één van de lange muren in onze woonkamer donkergroen schilderden. Jeroen en ik kozen een stijl uit voor ons huis: een gezellig bruin café. Zo noemen wij het tenminste. Hier lees je mijn eerste post over onze plannen en wat wij kochten.
We wilden onze woonkamer duurzaam inrichten en voornamelijk bij elkaar sprokkelen door te zoeken in kringloopwinkels, marktplaats of andere tweedehandse winkels en markten. En dat kost tijd. Soms veel tijd. Regelmatig doen we een uurtje (of twee) kringlopen en lang niet altijd vinden we wat we willen of nodig hebben. En een andere keer loop je geheel blanco een winkel in om daar iets prachtigs te vinden.

Onze zithoek

Dit is nu onze zithoek in de woonkamer. Vlak nadat we onze eettafel vonden via marktplaats, vonden we deze salontafel (en het tafeltje in de hoek achterin) in exact dezelfde stijl. We hadden geen idee of het allemaal zou passen in ons kleine huis, maar voor die 25 euro hebben we het snel in onze auto geladen. En het paste perfect.

De bank vonden we een ergens in oktober, nadat iemand door onze vorige (kringloop) bank was gezakt. Een mooie (en goede) bank vinden in de kringloop is moeilijk. Af en toe zien die banken er niet meer uit en snap ik niet hoe ze die met goed fatsoen nog willen verkopen. Aangezien ik ontzettend allergisch reageer op nieuwe banken vanwege de impregneermiddelen die ze gebruiken, zijn we aangewezen op tweedehands.
We gingen naar de kringloop met het idee dat we vast niks zouden vinden en voila ; daar stond de ideale deze bank voor ons. We kochten hem gelijk én om het nog leuker te maken: 5 minuten nadat we weer thuis waren, werd de bank al bezorgd. De bezorgers hadden het namelijk erg rustig. Yes!

Wat er op bovenstaande foto nog meer van de kringloop komt: tafeltje, dienblad, kandelaar en kleed. De stoelen zijn tweedehands stressless stoelen. Die groene is niet zo heel mooi, maar hij zit verdraaid lekker voor iemand die niet zo lang op stoelen kan zitten.

Kleden

Over kleden gesproken; deze twee vonden we ook in de kringloop. Ik wilde al heel lang mooie kleden en telkens vond ik niks. Tot we een tijdje geleden bij een kringloopwinkel waren en bij het naar de kassa lopen, mijn oog viel op het kleed dat nu onder onze eettafel ligt.
Ik vond de kleur gelijk heel mooi. Er zit geen label op , maar het lijkt echt wol te zijn. Hij is wel vrij dun, maar daarentegen hoefden we maar 8,5 euro voor te betalen. Echt, van zulke koopjes word ik altijd zo ontzettend gelukkig.

Het tweede kleed vonden we een paar weken geleden, in de kerstvakantie. We gingen voor twee identieke kastjes die we een uur eerder hadden gezien. Deze zouden ideaal passen onder de geluidsboxen van de Nord Piano. Het kleed had ik ook gezien, maar het was een stuk duurder: €35. Toch besloot ik het te kopen en daar heb ik geen spijt van. Het is een mooi, dik, wollen kleed wat ik voor de piano neerlegde.
Kleden geven je kamer heel veel sfeer én zorgt ook voor een duidelijke afbakening van ruimtes. Ik wil heel graag nog een kleed onder de eettafel. En één in de keuken. En in de gang. Of draaf ik dan door?

Links: één van de kastjes. Rechts: ook Aagje is dol op de kleden

De woonkamer duurzaam inrichten

Zoals je ziet; je kunt een woonkamer duurzaam inrichten. Je hoeft niet iets nieuws te kopen waar weer een heleboel CO2 voor de lucht in is gegaan. Of waar kinderarbeid aan te pas komt. Heel veel spullen kunnen nog prima een ronde mee. Kringloopwinkels, marktplaats, facebookgroepen, antiek marktjes; er is vaak wat moois te vinden in heel veel verschillende stijlen.

Wensen

Ik heb nog wel wat wensen voor onze woonkamer. De kleden, zoals ik al noemde. Ook wil ik nog graag een mooie boekenkast ter vervanging van die witte. En een oude vitrinekast zou ook heel tof zijn, maar ik denk niet dat we daar genoeg ruimte voor hebben helaas. Ook zou ik graag zien dat de (digitale) Nord Piano in een oude kast komt, maar dat is niet zomaar 123 geregeld. Nu heb ik een groene doek genaaid die er altijd overheen ligt. Genoeg wensen dus. Als we een keer in de kringloop zijn, houd ik mijn ogen wijd open. Het is alleen een kwestie van geluk en geduld.

Koop jij ook wel eens bij de kringloop of vind je dat maar niks? Ook als je vragen hebt, laat ze hieronder dan achter.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Ka 18 januari 2020 at 08:23

  Over smaak valt niet te twisten, maar je vraagt het zelf.
  Ja, je draaft door, hahahaha! 😉 😉 😉

  1
  • Reply Karin 18 januari 2020 at 10:42

   Haha. Bedankt.

 • Reply Saskia 21 januari 2020 at 10:52

  Ja de kringloop is erg fijn! Ik haal er zeker wel wat spulletjes weg.

  • Reply Karin 21 januari 2020 at 16:24

   👌🏻
   Ja hè? Soms vind ik tijden niks moois en dan zomaar weer wat.

  Leave a Reply