DIY en creatief

Een bakje violen voor moederdag

9 mei 2021
Violen en pimpelmeesjes - illustratie

Ergens las ik dat door de coronamaatregelen de bloemisten het heel erg druk hebben. Nu mensen elkaar niet meer zo makkelijk kunnen opzoeken, geeft men elkaar nog vaker bloemen. Om de boel een beetje op te vrolijken. Dat laatste kunnen we sowieso wel gebruiken… want oh oh oh… laat ik maar niet over het weer beginnen.

Ik ben iemand die best makkelijk thuis kan blijven, veel van mijn hobbies zijn binnen en de laatste jaren heb ik wel geleerd hoe het is om veel alleen thuis te zitten.

Nou vind ik dat wel prettig. Alleen zijn en de stilte… (ook al was het niet altijd stil met de kinderen thuis van school 😉 ). Ik verveelde mij weinig. Maar nu de (lange) winter lijkt over te zijn gegaan in de herfst, ben ik het binnen zitten toch wel een beetje zat. Ik zou graag weer eens willen struinen door een onbenkend stadje. Een kerkje binnenlopen, mooie monumenten bewonderen, een beetje flaneren. En dan neerploffen op een terrasje en kijken naar andere flanerende mensen.

Maar ja… met weer zit ik niet zo graag op een terras. En hoewel ik niet per se bang ben voor corona, heb ik ook niet de behoefte om op de valreep corona op te lopen in een drukke Ikea of de Action. Mijn gezondheid heeft al genoeg te lijden.

Dus misschien koop ik maar een bakje violen voor moederdag. Die staan altijd gezellig.
Om mijzelf op te fleuren tekende ik in Procreate een bakje violen (die blijven immer mooi van kleur). Daar kwamen vanzelf twee pimpelmeesjes aan gevlogen. Een moeder en kind, denk ik.

Wil je zelf kleuren voor moederdag? Download hier mijn kleurplaat

bakje violen voor moederdag | illustratie van violen en pimpelmeesjes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply