Etsy shop Feel good

Bullet journal in Procreate – Ipad pro

14 september 2020
Bullet journal in procreate

September is alweer halverwege en de afgelopen maand heb ik weer goed het journalen opgepakt. Ik ben daar altijd een beetje mee aan het klooien, want ik wil graag journalen maar ik reageer nog steeds allergisch op bepaalde geuren en kan dus niet fysiek journalen. Ik deed al eerder wat pogingen om te journalen op mijn Ipad Pro maar er was altijd wel iets wat ik niet mooi of prettig vond. Maar nu heb ik denk ik de juiste flow te pakken om mijn bullet journal in Procreate te maken. Hieronder zie je een aantal pagina’s

Bujo cover for the month september. I made this cute cover with paper i designed for my etsy shop. Love the abstract design and the warm colors.

Het minst leuke aan digitaal journalen is dat je niks fysieks in handen hebt. Je kan niet lekker bladeren en je kan geen mooie foto’s laten zien (ik ben dol op mooie foto’s van journals en papiertjes). Maar goed, soms zijn de dingen niet anders. Shit happens. Het leven gaat zoals het gaat. etc. Als het niet gaat zoals ik wil, dan verander ik van wil en pak ik het anders aan. In dit geval ben ik heel erg blij met mijn Ipad Pro en Procreate.

Hierboven zie je de cover page van mijn hartjournal. Ik maakte deze met één van de papieren die ik laatst maakte en die je kunt vinden in mijn etsy shop. Ik ben nog steeds dol op dit design.

Bullet journal in procreate; wat doe ik erin?

Bullet journal in procreate. I journal on the Ipad in Procreate. This is my month in a glance. I used stickers and papers from my Etsy shop

Mijn month in a glance… leuk om de maand te beginnen met een mooie pagina. Het zet de toon voor de rest van de maand; de kleuren en de stijl die ik ga gebruiken. Alles heb ik zelf getekend en ontworpen en je vindt het -jawel- in mijn etsy shop.

Bullet journal in Procreate. My gratitude log

Elke dag een klein zinnetje in mijn ‘gratitude log’ oftewel Klein Geluk. Iets kleins en simpels kan veel geluk geven. Als ik eens slecht in mijn vel zit, ondankbaar ben, kan ik hierop terug kijken. Een must in mijn bullet journal.

Dagelijks journalen

Bullet journal - some journal pages from my bujo. I made this on the Ipad pro in Procreate. All designs are made by me and can be found in my etsy shop

Elke dag probeer ik ook een stukje te journalen. Het is geen moeten, ik kan gerust een dag overslaan. Ook kan het zo simpel zijn als 2 regels. Het hoeven niet elke dag diepgravende reflecties te zijn. Mijn dagelijks journal is simpel een verslagje van de dag. Ik schrijf ook achter elkaar door, met hier en daar wat tekeningen en versiersels. De bloemen en takjes gebruik ik zo ontzettend vaak, ook in mijn scrapbook plaats ik ze vaak ter decoratie.

Bujo doodles

Tekeningetjes komen ook in mijn journal. Ik teken al zo lang als ik kan herinneren. Wie vulde vroeger ook haar agenda of dagboek met tekeningen? Ik houd dat gewoon vol. En als je niet weet wat je moet tekeningen dan volg je één van de vele challenges die je vindt op facebook of instagram. Deze maand volg ik die van Journal by Jet. De eerste tekeningen zie je hierboven. De rest van de tekeningen moet ik nog maken… ik loop een beetje achter doordat de kinderen de hele week thuis waren voor een verkoudheid en ik gezeur had met internet.

Al met al ben ik blij dat ik nu weet hoe ik mijn journal wil maken / vormgeven. Het voordeel van Procreate is dat ik het in 300 DPI kan opmaken en kan uitprinten. Printen heb ik geprobeerd -dat ging niet goed qua reacties – dus ik denk dat ik het met de tijd laat drukken in een A5 fotoboek. Het enige jammere is dat ik nu behoorlijk lang moet wachten tot ik iets fysieks in handen heb, maar er is niks aan te doen. Overigens kan ik beter tegen glanzend fotopapier (omdat het direct geseald is i.t.t. mat fotopapier, denk ik). Maar glanzend fotopapier voor een journal vind ik geloof ik niet zo mooi.

Heb je tips? Een leuke reactie? Het wordt altijd gewaardeerd ♥
Fijne week, xo

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply