Persoonlijk

2020 || Een heel mooi nieuw jaar

3 januari 2020
Digital journal, nieuw jaar, nieuwe kansen

Een heel mooi 2020 !
Een nieuw jaar met vaak nieuwe voornemens. Toch? Ook al is elke dag een kans om weer iets te beginnen of op te pakken. Echt een nieuw jaar heb je daar niet voor nodig.
De laatste weken dacht ik telkens een nieuwe post te schrijven. En deed ik het niet, vandaar ook de afwezigheid van enig levensteken. Ik tobde met wat zaken.

Gezondheidsissues

Het laatste half jaar gaat het niet zo lekker met de gezondheid. Leek het in de eerste half jaar wat hoopvoller nadat ik van de MDL te horen kreeg dat er eindelijk een afwijking was gevonden na wat testen. Mijn alvleesklier werkt niet optimaal. Ik kreeg hiervoor medicijnen (enzymen voor de vertering) en ik ging ander voedsel proberen, maar in de loop van de tijd ging ik overal op reageren. Niet alleen op voeding, maar ook de reacties op bindmiddelen (in lijm en inkt e.d.) werd erger. Nu is het zo dat ik van de 7 dagen in de week er ongeveer de helft echt niet lekker ben. En de andere helft gaat het ook maar zo zo.

Creatief chaotisch

Mijn karakter werkt ook niet altijd mee. Ik ben nogal wispelturig. De ene keer ga ik vastbesloten voor plan A om na twee of drie weken te switchen naar plan B. Ik wil vaak te veel, ik wil te vaak ALLES zelf ook kunnen en ik ben te snel verveeld. Niet zo’n handige combinatie.
Er zijn zoveel leuke dingen om te doen. Schrijven, tekenen, journalen, poppenhuis, poppen maken, fotoboeken maken, lezen… Ik heb ook borduurspullen in huis, want dat lijkt mij ook zo tof om te doen.
Soms raak ik in de ban van één van die onderwerpen en dan denk ik oprecht dat ik alleen dát ga doen. Om vervolgens mijn interesse te verliezen. Ook ben ik vaak iets te perfectionistisch, ook al doe ik hard mijn best dat niet te doen.

Bloggen

De twee bovengenoemde punten resulteert bij mij vaak in een blokkade. Soms is het een kwestie van geen energie, een andere keer omdat mijn eigen hoofd niet meer weet wat ik wil.
Het fijne echter van een blog, is dat het heel geduldig op je blijft wachten. En dat ik altijd verder kan gaan, waar ik ben gebleven. Dus dat ga ik maar proberen, al weet ik nog niet goed hoe en wat. Noem het één van mijn goede voornemens. Of is bloggen echt dood?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ka 3 januari 2020 at 19:46

  Bloggen is zeker niet dood.
  Ik zit op bijna 11 jaar nu.
  En ik lees er nog steeds weetikhoeveel elke week weer.

  • Reply Karin 3 januari 2020 at 22:11

   Jeeee 11 jaar alweer. Moet ik nog even volhouden, haha. Ik vind blogs volgen wel lastiger tegenwoordig met alle social media. Instagram is dan makkelijker voor den luie mensch. Oeps.

  Leave a Reply