DIY en creatief Feel good Persoonlijk

Alles wat je aandacht geeft, groeit

16 augustus 2019
Alles wat je aandacht geeft groeit- vintage collage

De laatste weken ben ik een beetje aan het worstelen met de richting die ik op wil. Daar heb ik wel vaker last van. De ene keer wil ik dit, twee weken later wil ik wat anders. Totaal geen focus. Ik vind namelijk van alles leuk. Of heel veel in ieder geval. Zodra ik denk ‘dit wordt het, dit ga ik doen’ , loert het gevaar van een andere interesse. Ik vind het maar vermoeiend.

Teveel ideeën

Zo maak ik mijn pagina’s voor mijn fotoboeken. De ene keer wil ik het volledig over de top versierd hebben met tierelantijnen, om daar vervolgens op terug te komen en het geheel lekker modern en strak te maken. Ik switch van het ene lettertype naar het andere, waar ik eerst natuurlijk úren aan het zoeken ben naar het perfecte lettertype. Dan weer wil ik meer tekeningen erin verwerken en ga daar weer mee aan de slag.

Met tekenen gaat het hetzelfde. Het ene moment wil ik met dat medium werken en dan weer met een ander medium. Ik switch van pen, naar gouache, naar digitaal. Of ik wil van moderne naar een vintage stijl. Felle kleuren vs sobere kleuren. Het ene onderwerp naar het andere onderwerp. Snap je het een beetje?

Vervelende reacties

Op dit moment teken ik niet veel, want het laatste jaar reageer ik op allerlei bindmiddelen. Het begon met lijmen (houtlijm, behangerslijm, gel medium etc) en daarna al snel andere geuren. Een kwartiertje in de parfumwinkel kwam mij duur te staan. Inkten en acrylverf kan ik niet meer gebruiken.
Ik was vorig jaar bezig met een heel leuk poppenhuis (nog een andere hobby 🙂 ) maar daar heb ik meeste spullen maar van weg gedaan. Wat heeft het voor nut als je niet kan verven en lijmen? Het poppenhuis staat nu zielig en verlaten op een tafel. Wachtend tot iemand op marktplaats het wil kopen.

De laatste weken heb ik weer wat getekend en dat leverde wederom reacties op. Vulpen inkt en fineliners… het gaat allemaal niet zo goed. Ik zeg altijd dat het lijkt alsof ik hevig onder de tranquillizers zit. Niet dat ik weet hoe dat is, maar ik kan het mij zo voorstellen. Ik ben zo ontzettend slaperig, dat ik makkelijk 10-11 uur slaap en dan ben ik nog steeds moe. Als ik wakker ben, ben ik zo duf dat ik niet helder kan nadenken. Ik maak fouten, kom niet op woorden en weet bijvoorbeeld niet meer hoe ik de stofzuigerzak in de stofzuiger moet zetten. Ik kan het gewoon niet bedenken.

Alles wat je aandacht geeft, groeit- vintage digital collage

Nu weet ik het dus even niet zo goed qua tekeningen/ illustraties. Mijn aandacht was de laatste weken bij het tekenen, maar ik schiet weer van het ene idee naar het andere idee. Ik maakte bovenstaande illustraties met oude illustraties (copyright vrij) voor mijn journal. Want ik wilde journalen, maar dat gaat niet lekker als je niet kan lijmen of niet fijn tegen inkt kan.
Ik bedacht dat ik het digitaal kon maken, uitprinten en dan inplakken. Het creatieve proces vind ik dan erg leuk, maar ik word niet heel erg gelukkig van het eindresultaat. Ook niet ongelukkig hoor, maar het is gewoon niet zelf gemaakt. En een moderne illustratie zou natuurlijk óók heel mooi zijn.

Alles wat je aandacht geeft, groeit

Het vervelende aan zo’n periode als dit, is dat je overal aan gaat twijfelen. Er is geen focus. Ik heb geen focus op mijn blog, want in mijn hoofd ben ik veel te druk bezig met bovenstaande. Ik kan dat niet uitschakelen, hoe zeer ik dat ook zou willen. Ik merk dat mijn zin om aandacht te geven aan mijn blog weer terugkomt, nu ik het idee van tekenen (zoals ik dat graag zou willen) weer een beetje aan de kant heb geschoven. En alles wat je aandacht geeft, groeit. Nu alleen nog even bedenken wat ik wil qua afbeeldingen voor mijn blog.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply